Kezdőlap Hírek Egyre több muszlim menekült tér meg

Egyre több muszlim menekült tér meg

Egyre több muszlim menekült tér meg
A szíriai polgárháború és a kilátástalan helyzet elől menekülő emberek sokasága kel útra és marad hosszabb-rövidebb ideig Libanonban, ahol legalább béke van. Az ezeken a helyeken szolgálatot teljesítő keresztény misszióknak köszönhetően sok muszlim tér meg és veszi fel a keresztény hitet. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

A Christian Aid Mission nemcsak adományokkal, hanem lelki segítségnyújtással is foglalkozik az érintett területeken. Ennek köszönhetően a szervezet igazgatója szerint számos muszlim talál rá Jézus Krisztusra a szolgálatuk során. „A megrázkódtatások ellenére látjuk az örömöt a szemükben, amikor Isten szeretetéről beszélünk nekik és együtt olvassuk a Bibliát. Ahogy megtapasztalják Krisztus gyógyító erejét, rájönnek, hogy valóban értékesek” – tette hozzá az igazgató.
Jana, egy négygyermekes családanya megosztotta a szervezet munkatársaival a családja történetét. Férjével mindent, rokonaikat, a közösségüket és a házukat is elvesztették az Aleppót ért bombázások során. Milliónyi sorstársukhoz hasonlóan Libanonba menekültek, ahol a nehézségek tovább folytatódtak a munkanélküliség és lakóhely hiánya miatt. A gyerekek számára az iskolába járás sem volt egyszerű, mert a libanoni lakosság egyre kevésbé tudja elviselni az országra nehezedő nyomást, amit olykor éreztetnek a menekültekkel.
Egy imaalkalom során azonban az asszony megtapasztalta azt a krisztusi békét és szeretetet, aminek a segítségével a depressziójából is kigyógyult. Elmondása szerint a templomban olyan békét érez, ami segít pozitívan látni a jövőt és szeretné, ha egész családjával együtt megkeresztelkednének. (…)