Kezdőlap A lelkiatya válaszol Eltűnt belőlem a szeretet

Eltűnt belőlem a szeretet

Tisztelt Lelkiatya! Úgy érzem, eltűnt belőlem a szeretet. Mindenféle perverz, agresszív gondolatom van, amiket én magam kerestem. Hogyan lehetnék ismét szerető, normálisan gondolkodó ember?

Kedves Levélíró! Örülök, hogy keresi a tisztaságot, a szelídséget, a lelki békét. Örülök, hogy fájdalommal éli meg ezek hiányát. Ez a fájdalom már a jele annak, hogy a lelke ébred, hogy kezd a szívébe beáradni Isten fénye, és ebben a fényben meglátja a maga sötétségeit is.

Javaslom, hogy védje a lelkét mindenfajta szennyeződéstől, ami filmeken, a médián keresztül érhetné. Ehelyett töltse meg a lelkét szép és igaz dolgokkal. Olvassa a Bibliát és más építő könyveket, elmélkedjen, imádkozzon. Járuljon a szentségekhez (gyónás, áldozás). Tegyen jót a rászorulókkal, szenvedőkkel (beteglátogatás, segítés a szegényeknek). Igyekezzen javítani a kapcsolatát a szeretteivel.

Ha ezen az úton elindul, érezni fogja, hogy tisztul a lelke. A gonoszt nem mi űzzük ki a lelkünkből, hanem Jézus. Őt kell beengednünk az ima, a jótettek, a szentségek által, és Ő fog bennünk győzni minden rossz felett.