Kezdőlap A nap vicce Érseket kacagtató gyerekszáj

Érseket kacagtató gyerekszáj

Szép, megható szertartás volt Ráhel és Rita nővérek örökfogadalmas elköteleződése Jézus Krisztus szorosabb követésére Szent Ferenc Kisnővérei közösségében.

Gyerekszáj

A miskolc-mindszenti templomban tartott ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek vezette. A nővéreknek a szertartás menetében több kérdésre kellett válaszolniuk (részletek a kapcsolódó videón, írott beszámoló pedig az Új Misszió decemberi számában.) De (legalább) egy kérdés az egri érsekhez is szólt, aki mindig szívesen ,,hajol le” a gyermekekhez: van hozzájuk kedves szava, mosolya, s persze áldás is „jut” nekik… 

A mindszenti templom előtt is így történt –, ahogy a fotósorozat ide illesztett képkockája is bizonyítja. Egy kislegény „belekapaszkodott” a pásztorbotba, kérdezett, szövegelt, érsek atya mosolygott, aztán egyszer csak egy nagyot kacagott. Nem voltam olyan közel, hogy értettem volna, konkrétan miért terjedt szét a körülötte állók arcán is a fülig érő vigyor, ám később mégis megtudtam. A főpásztor láthatta rajtam a „kérdőjelet”, s kedvesen odajött köszönteni. „Hát ilyen kérdést még nem kaptam” – mondta még mindig a jópofa gyermeki beszélgetés hatása alatt. A fiúcska ugyanis a szemébe nézve nagy komolyan megkérdezte tőle: „Te vagy a főnök?”     (dk)

Forrás: Új Misszió