Kezdőlap Hírek Ferenc pápa fogadta a Microsoft elnökét

Ferenc pápa fogadta a Microsoft elnökét

A Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatója, Alessandro Gisotti szerdán tájékoztatta az újságírókat a pápa és Brad Smith magántalálkozójáról, amelyre Vincenzo Paglia érsek, az Életvédő Akadémia elnöke kísérte el a Microsoft elnökét.

A szerda délután lezajlott találkozón a közjó szolgálatában működő mesterséges intelligenciáról volt szó, továbbá olyan tevékenységekről, amelyek célja, hogy hidat képezzenek a digitális megosztottság között, amely továbbra is jelen van világszinten. Brad Smith, a Microsoft elnöke és Vincenzo Paglia érsek arról tájékoztatták a Szentatyát, hogy a Microsoft vállalat és az Életvédő Pápai Akadémia nemzetközi díjat hoz létre a mesterséges intelligencia etikájának elismerésére.

Az Életvédő Pápai Akadémia 2020-as közgyűlésének témája a mesterséges intelligencia. Idén a testület plenáris ülésére február 25. és 27. között kerül sor, amelyen a „Robotetika. Személyek, gépek és az egészség” témájával foglalkoznak majd – tájékoztatott az ideiglenes szentszéki szóvivő.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió