Kezdőlap Hírek Katolikus templom épül Pusztaszeren

Katolikus templom épül Pusztaszeren

Az első kapavágásokat Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Máté Gábor független polgármester és Antal Imre plébános hétfőn végezte el: Máté Gábor felidézte, hogy a falut nyolcvan éve alapították, és egykor a templom helyét is kijelölték, ám az építés elmaradt – 2012-ben indítottak először lovas zarándoklatot Pálosszentkútra a templomépítés érdekében, tavaly pedig az alapkövet is elhelyezték.
Katolikus templom épül Pusztaszeren
Pusztaszer, 2018. május 7.
Helyi lakosok alapot ásnak, középen Máté Gábor független polgármester beszél a Szentháromság-templom építésének megkezdése alkalmából tartott ünnepségen Pusztaszeren 2018. május 7-én. A templom az önkormányzat által adományozott telken, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a kormány anyagi támogatásával épül fel a nyolcvan éve alapított faluban.
MTI Fotó: Rosta Tibor

A templom az önkormányzat által adományozott telken, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a kormány anyagi támogatásával épül fel – közölte a polgármester. Kiss-Rigó László püspök hangsúlyozta, a közösség a szívén viseli a templomépítés ügyét. Farkas Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő – aki maga is részese volt a zarándoklatoknak – elmondta, a templom a települést, az egész országot összetartó keresztény közösség találkozásának helyszíne. A képviselő úgy fogalmazott, kevésszer adatik meg egy ember életében, hogy egy közösség összefogásával részt vehessen egy templom építésében.

Germán Géza, az egyházmegye főépítésze közölte, a 64 ülőhelyes templom december 16-ára, nettó 122 millió forintból épül meg. A templomhajóhoz egy húsz férőhelyes hittanterem és egy sekrestye kapcsolódik, kialakítanak egy karzatot is, amelyről fel lehet menni majd a 20 méter magas toronyba. A 10 méter magas gerincű épület tetején napelemeket helyeznek el, amelyek biztosítják majd az infrafűtéshez és a térvilágításhoz szükséges energiát. Csongrád megyében Pusztaszeren kívül hamarosan Derekegyházon kezdődik katolikus templom építése.

Forrás: Hirado.hu