Kezdőlap Hírek Novák Katalin: Nem veszek részt a Pride-on

Novák Katalin: Nem veszek részt a Pride-on

Budapest, 2018. június 23. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára beszédet mond a Múzeumok éjszakája programsorozat megnyitóján az óbudai Aquincumi Múzeumban 2018. június 23-án. A tizenhatodik alkalommal megrendezett eseményen 420 közgyûjtemény 2200 programot kínál országszerte. MTI Fotó: Mónus Márton
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár válaszolt Bősz Anett meghívására. Az alábbiakban nyílt levelét olvashatják.

Tisztelt Képviselő Asszony!

Köszönöm levelét és meghívását az LMBTQ+ emberek budapesti felvonulására.

Abban bizonyára mindketten egyetértünk, hogy Magyarországon a kisebbségek jogai erősek, a többségétől eltérő szexuális irányultságú emberek is biztonságban élhetnek itt.

Alaptörvényünk egyértelműen fogalmaz: „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.”

Sajnálom, hogy az egymás iránt szükséges tiszteletet néhányan hajlamosak kizárólag egy irányban értelmezni. Amikor egyes országokban betiltják a lányok szoknya-viselését, amikor az édesanyát nem lehet édesanyának, az édesapát édesapának szólítani, amikor gyerekeket eszközként használnak ideológiai küzdelmekhez, akkor nem emberi jogokról, nem tiszteletről, hanem éppen ellenkezőleg, tiszteletlenségről és a jogok elvitatásáról van szó.

Magyarországon tiszteljük a kisebbségeket és tiszteljük a többséget is.

Megnyugtatom, a kisebbségek jogait magam is tiszteletben tartom, így velem nem érdemes ijesztgetni őket.

A hétvégi felvonuláson nem veszek részt, Képviselő Asszonynak azonban kívánom, hogy érezze jól magát, és kérem, hogy amennyiben – a korábbi felvonulásokon látottakhoz hasonlóan – keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban!

Üdvözlettel:
Novák Katalin

Forrás: Magyarhirlap.hu