Kezdőlap Hírek Rajongtak hívei az autójában meghalt papért

Rajongtak hívei az autójában meghalt papért

Rajongtak hívei az autójában meghalt papért
Sülysáp, 2018. május 15. Összeroncsolódott személyautó a Sülysáp és Kóka közötti úton 2018. május 15-én, miután a jármû összeütközött egy menetrend szerint közlekedõ autóbusszal. Az autó sofõrje meghalt. A buszon kilencen utaztak, az elsõdleges információk szerint közülük négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Két Pest megyei településen, Kókán és Tápiószecsőn is ellátta az egyházi feladatokat, hívei rajongásig szerették, a mindössze 37 esztendős katolikus lelkipásztor váratlan és értelmetlen halála a Váci Egyházmegye papi közösségét mélyen megrendítette – számol be borsonline.hu.

Bakonyi János azt az autót vezette, ami két napja frontálisan ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal Kóka és Sülysáp között. A csattanástól mindkét jármű az út menti árokba csúszott. A tragikus baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

– Mély lelkű pap volt, szerzetesi életre készült, idén lépett volna be a kapucinusokhoz – tájékoztatta Beer Miklós püspök a SZEMlélek szerkesztőségét. János atya szabadidejében a futballpályán érezte igazán otthon magát, igazolt játékosként is sportolt.