Kezdőlap Videók Reggeltől Estig – Beer Miklós váci püspökkel

Reggeltől Estig – Beer Miklós váci püspökkel

„Hogyan él egy mai püspök? Erre voltam kíváncsi, ezért korán reggel útnak indultam Vácra, hogy felkeressem Beer Miklós püspököt…”

Ezekkel a szavakkal kezdi a műsorvezető Beer Miklós váci megyéspüspök egy teljes napját végig kísérő filmet. Különösen is büszkék vagyunk a filmre, hiszen a Keresztény Élet Stúdió fiatal munkatársainak alkotása. Az alkotás stílusában is elüt az eddig megszokott vallási műsoroktól…

Miklós püspök atya élete igazi csemegét jelent a filmkészítőknek. Minden napját a városi uszodában kezdi – minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a 73 éves főpásztor nyugodtan letagadhatna tizenöt évet. De olyan püspökkel sem találkoztunk még, akinek saját állatkertje van a püspöki palota kertjében, benne Misuval, a szamárral, akit ajándékba kapott a főpásztor.

Beer Miklós atyát megismerve megtudhatjuk: a püspök is ember.

Vagy gondolták volna, hogy a püspöki palota páncélszekrényét a váci börtön két elítéltje fúrta meg, néhány nappal szabadulásuk előtt? Erről is mesél Miklós atya a műsorvezetőnek, Martí Zoltánnak, aki ezen a napon mindenhová elkísérte, és kérdéseivel folyamatosan bombázta őt. A vidám dolgok mellett természetesen számtalan komoly kérdés is szóba került. Hogy csak párat említsünk a migráció, a papi nőtlenség és az idős papok helyzete. A film végére aztán kirajzolódik a kép: Miklós atya hétköznapját megismerve megtudhattuk, hogy a püspök is ember.

Készítette: Keresztény Élet Stúdió