Kezdőlap Az év minden napjára Aki megbocsátott testvére gyilkosának

Aki megbocsátott testvére gyilkosának

A Bibliában többször is olvassuk, hogy bocsássunk meg ellenségünknek. Viszont, amikor az életben hasonló szituációba keveredünk, nem mindig olyan egyszerű. Brandt Jean mégis megrázó tanúságot tett Isten szeretetéről fivére gyilkosának a tárgyalásán. Az amerikai férfi elmondta, hogy megbocsátott neki és a legjobbakat kívánja számára, majd megölelte a rendőrnőt. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

Megható pillanatoknak lehettek szemtanúi Amber Guyger bírósági tárgyalásán a jelenlévők. A dallasi rendőrnő tévedésből saját otthona helyett egy szomszéd lakásba lépett be, ahol szolgálati fegyverével lelőtte az idegennek hitt Botham Jeant. Guygert az esküdtszék tíz év börtönre ítélte, azonban az ítélethirdetés után megrázó pillanatoknak lehettek tanúi a megjelentek. Az afroamerikai férfi fivére, Brandt remegő hanggal kérdezte meg beszéde végén a bírótól, hogy megölelheti-e testvérét meggyilkoló nőt.

„Nem tudom, hogy lehetséges-e, de megölelhetem őt? Kérem!” – monda Brandt.

Ezt követően a férfi odalépett Guygerhez, akit megölelt és azt mondta neki, hogy nem akarta azt, hogy börtönbe kerüljön és már megbocsátott neki. (…)