Kezdőlap Hírek Ez az a nap idén is – Stadion és Amfiteátrum

Ez az a nap idén is – Stadion és Amfiteátrum

Tavaly a Puskás Arénában tartotta meg jubileumi rendezvényét az Ez az a nap!, ahol közel 40 ezren vettünk részt. Az volt a kérdés, hogy merre vezet az út azután, ahol egy 24 éves álom teljesedett be. Ám Istennél mindig van tovább, és ha ő új oldalra lapoz, akkor arra kell írni.

A Puskás nézőszáma ötfelé, öt helyszínre ágazott. Az első volt a márciusi Nick Vujicic telt házas Aréna rendezvénye. Ezt követte áprilisban a szintén telt házas dunántúli Ez az a nap Veszprémben, M.W. Smith fellépésével.

Most pedig jön három esemény, egymás utáni hétvégeken, s ebből kettő a közelben. Május 26-ára Madridban kértek fel bennünket, hogy segítsünk egy felekezetközi dicsőítés létrehozásában, ahol Israel Houghton fog énekelni. Ezután következik június 3-án a horvátországi Pula, ahol a római kori amfiteátrumban még soha nem volt dicsőítő koncert. Itt a több országból érkező előadók közül a Hillsong United lesz a legismertebb, ám fellép egy különleges előadó is, Matt Maher, aki az egész világon a legismertebb katolikus dalszerző és dicsőítésvezető. Mindenhol éneklik a Lord I Need You című énekét, melyet természetesen itt is előad majd. Örömmel jön Európának erre a részére, zenéje sokat jelent a horvátoknak és a szlovénoknak is, ahol nagyon magas a katolikusok aránya. Horvátországban az elmúlt 20 évben fedezték fel a modern dicsőítésben rejlő lehetőségeket. A helyszín is emblematikus, hiszen ott, ahol hajdanán mártírok adták életüket a hitért, most a feltámadás Urát fogjuk dicsőíteni. Azok a magyarok, akik ide (is) készülnek, ők a helyszín miatt is szeretnének itt lenni, hiszen az ókori épület, s közvetlenül mellette a tenger, egyedülálló élményt tartogat számunkra. Azt pedig mindnyájan értjük, hogy milyen nagy jelentőségű az, amikor horvátok és szerbek együtt fognak a színpadon dicsőíteni.

Ám az a jó hír, hogy bár Pula nincs messze, de Matt Maher és a Hillsong United egy hét múlva, június 10-én Debrecenben is hallható lesz a Nagyerdei Stadionban. Ez az egyik legszebb európai huszonezres stadion, és méltó színhelye lesz Isten imádatának. Több magyar előadó is fellép majd, s ami különleges, hogy a határon túlról is érkeznek hozzánk előadók, így Romániából és Szlovákiából is. Ez utóbbi a Crux együttes lesz, mely szlovákiai magyar fiatalokból álló katolikus együttes, akik több Ez az a nap rendezvényen is énekeltek már. Ők nemcsak zenélnek, hanem mozgósítanak is, mert sok ezer ottani magyart hívtak és hívnak a stadionokba. Tavaly sokan nem jöttek el a Puskásba a kétszeri halasztás miatt, aztán a vírus is még fenyegetett, és a rekordmagasságú hőség (ami csodaszerűen lement 25 fokra) is ellene szólt, hogy elinduljanak. A kelet-magyarországi Ez az a nap őket is hívja Debrecenbe, hogy legyenek részesei és éljék át, hogy milyen érzés egy stadionban közösen énekelni Jézusnak. Azok is készülődhetnek, akik tavaly már megtapasztalták, hogy milyen érzés ez, és alig várják, hogy ismét átélhessék, mivel ilyen közösségi élmény ekkora helyen, ilyen sokak imádatakor adatik meg. Ez a Menny előíze, mert ott is sok népből, sokféle helyről gyűlnek össze Isten gyermekei a trón elé, hogy egy szívvel magasztalják azt, akinek mindenüket köszönhetik. Itt sem és ott sem számít, hogy melyik felekezetből, gyülekezetből, közösségből érkezel, hanem az imádó szív a fontos Jézus iránt, és a testvéri hozzáállás a többiek felé, akikkel együtt dicsőítünk. Mert az ilyen kórusnak az éneke a legszebb a világon.