Kezdőlap Az év minden napjára Mindenkinek megbocsátok

Mindenkinek megbocsátok

Mindenkinek megbocsátok
Beszéljük meg Istennel, kik azok, akiknek személyesen meg kell bocsátanunk. Ehhez a nem is olyan egyszerű feladathoz nyújthat segítséget ez az imádság.

Szerető Atyám, mindenkinek meg akarok bocsátani az életemben, magamat is beleértve, mert te megbocsátottál nekem. Köszönöm, Uram, ezt a kegyelmet.
Megbocsátok magamnak minden bűnömért, minden vétkemért és minden gyengeségemért. Megbocsátom, hogy nem vagyok tökéletes, elfogadom magamat, felhagyok önmagam kritizálásával, és nem leszek többé saját magam legrosszabb ellensége.
Elengedek ma mindent, ami gyanakvással tölt el magam iránt, megszabadulok a szolgaságtól, és a Szentlélek erejében békét kötök magammal.
Megbocsátok a társadalom minden tagjának, akik valamilyen módon megsebeztek; mindazoknak, aki bűntettet követtek el ellenem vagy rosszat tettek családomnak.
Megbocsátok minden becstelen fájdalom- és zavarkiváltó forrást az életemben.
Mennyei Atyám, kérlek, bocsáss meg annak a személynek, aki legsúlyosabban megbántott, annak a személynek, akinek a legnehezebb megbocsátanom. Most kegyelmeddel megbocsátok neki, akkor is, ha dühösnek és megbántottnak érzem magam. Megbékélek családom azon tagjával, azzal a baráttal és azzal a tekintéllyel is, akit leginkább megbántottam.
Van még valaki, Uram, akinek meg kell bocsátanom? (Maradj Istenre figyelő hallgatásban)
Köszönöm, szerető Atyám, hogy meggyógyítasz. Most azokra kérem áldásodat, akik megbántottak engem. Uram, tégy mindegyikükért valami különlegeset a mai napon. Hála neked, Uram, és dicséret mindörökké. Ámen.

A harag súlya

Fotó: Pixabay