Kezdőlap A lelkiatya válaszol A járvány után is lehet majd végezni lelki áldozást?

A járvány után is lehet majd végezni lelki áldozást?

Kedves Lelkiatya! Most, a koronavírus járvány idején az online szentmise közvetítéseken részesülhetünk lelki szentáldozásban. Ha véget ér a járvány, folytatódnak-e az online szentmise közvetítések? Ha igen, továbbra is lesz-e lehetőség a lelki szentáldozásra? Sok idős és beteg ember nem tudja vállalni ugyanis, hogy naponta elmenjen a templomba szentmisére. Számunkra rendkívül fontos lenne, ha legalább ezen a módon naponta a lelkünkbe fogadhatnánk Jézust.

Kedves Levélíró! A lelki áldozásra mindig van lehetőség. Évszázadok óta ismeri az egyház ezt a kegyelmi utat. Ha valaki otthon imádkozik a betegágyában, még Szentmisét sem kell hozzá hallgatnia rádión, vagy képi formában, végezhet lelki áldozást. Jézusnak a szentségeken kívül is van sok-sok útja, amelyeken keresztül jön és megajándékoz minden nyitott szívű embert.

Online Szentmisék is voltak a járvány előtt is (pl. http://www.ourladyprays.org/prayer/daily-mass-live-medjugorje/; https://bonumtv.hu/musorok/szentmise/ ), a járvány után minden bizonnyal még több ilyen lehetőség lesz.


Ha szeretne választ kapni egy felszentelt paptól hit-és életbeli kérdéseire, bátran forduljon hozzánk.

A lelkiatya válaszol