Kezdőlap Hírek A katolikus lengyelek 38 százaléka vesz részt a vasárnapi szentmiséken

A katolikus lengyelek 38 százaléka vesz részt a vasárnapi szentmiséken

A katolikus lengyelek 38 százaléka vesz részt a vasárnapi szentmiséken , lengyel pap késes támadás
Növekedés tapasztalható Lengyelország katolikus egyházában: egyre több ember egyre több egyházközségben jár rendszeresen szentmisére és járul szentáldozáshoz  – számol be az s4c.news. Pozitív példa Európából.

A Lengyel Püspöki Konferencia január 8-án, kedden közölt 2017. évi adatai alapján Lengyelországban a katolikusok 38,3 százaléka vesz részt rendszeresen a vasárnapi szentmiséken. A legtöbben, a helyben élő hívek mintegy 71,7 százaléka a dél-lengyelországi Tarnói Egyházmegyében látogatják a templomokat és szentáldozáshoz is itt járulnak a legtöbben, arányuk 27,6 százalék.

Még érdekesebb lehet, hogy a számok növekedést mutatnak az előző évhez (2016) képest. A misére járók száma 1,6 százalékkal nőtt – ez körülbelül 500 ezerrel több hívőt jelent – és az áldozók aránya is 1 százalékkal emelkedett. Összességében a hívők 17 százaléka veszi magához az oltáriszentséget vasárnaponként.

A kiadványból az is kiderül, hogy az országban mintegy 10.392 egyházközség működik, számuk ötvenhárommal több, mint 2016-ban. Lengyelországban 24.917 pap végez lelkipásztori szolgálatot.

Fotó: Pixabay