Kezdőlap Hírek A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérése az új Országgyűlés képviselőihez

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérése az új Országgyűlés képviselőihez

Budapest, 2018. május 10. Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond az ünnepélyes eskütétele után az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. május 10-én. Mögötte Kövér László házelnök. MTI Fotó: Kovács Attila
A legszegényebb családokban élő gyermekek támogatására kérte a parlamenti képviselőket Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. A közzétett levelet változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

A Magyar Országgyűlés megalakulásának napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében kívánok Önnek szolgálata teljesítéséhez fizikai állóképességet, szellemi frissességet, lelki békét, nemzeti örökségünk védelmében, a keresztény hitben született és a keresztény értékrendben kiteljesedett hazánk jövője érdekében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat missziójának legfontosabb eleme hazánkban a legszegényebb családok gyermekeinek felkarolása, akiket egyébként a Teremtő bízott ránk. Több mint húsz éve kísérjük a szegény negyedekben, zsákfalvakban, nyomortelepeken felnövekvő gyerekek sorsát. A legelesettebb családok gyermekei fölött úgy repülnek el az évek, hogy ráeszmélni sem tudnak, milyen lehetőségekről késnek le. Fogalmuk sincs arról, hogy létezhet másféle jövő is, mint az, amit szüleik nagyszüleiktől, ők pedig szüleiktől örökölnek.

Helyettük, s értük fordulunk Önhöz. Kérjük, hogy a most kezdődő, történelem-fordító, jövőt álmodó-építő parlamenti ciklusban mindennapos képviselői teendői között legyen gondja rájuk. Kérésünket a gyermekekért érzett aggódás, s az ország jövőjéért viselt felelősség indokolja. A Központi Statisztikai Hivatal előrejelzése alapján – mind a kedvezőbb, mind a kedvezőtlenebb forgatókönyv szerint –, nagymértékben csökken a lakosság száma, mire a mai gyerekekből felnőttek lesznek. Nem lehet mindegy, hogy az akkori fiatal felnőttek a képességeiket kibontakoztatva értékteremtő munkát végeznek, vagy a lehetőségektől elesve, még mindig mások segítségére szorulva szociális támogatásból élnek. Ezek a gyerekek itt élnek az országban, falvainkban, városainkban. Attól tartunk, ha most nem kapnak esélyt, rövid idő alatt körülményeik foglyaivá válhatnak. Hittel valljuk ugyanakkor, hogy mindannyian tehetünk valami személyeset és fontosat értük. Elodázhatatlan egyéni felelősségünk és összefogásunk felemelheti őket. Kérjük Önt is, hogy támogassa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat erőfeszítéseit egyénileg is, és vállalt küldetéséből származó lehetőségeivel is. Őszintén reméljük, hogy Önnel együtt sokat tehetünk a gyermekekben rejlő jövőért. Az ő jövőjük, hazánk jövője!

Eredményes képviselői munkájához Isten áldását is kérem.

Budapest, 2018. május 8.

Tisztelettel és szeretettel:

P. Kozma Imre OH 
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke”

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat