Kezdőlap Hírek Andrea Bocelli énekel a családoknak

Andrea Bocelli énekel a családoknak

Andrea Bocelli énekel a családoknak
Andrea Bocelli énekel a családoknak

Dublinban, augusztus 25-én a Család Világtalálkozón Andrea Bocelli énekel a családoknak a pápa előtt. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek egy ilyen nemes kezdeményezésen, ugyanakkor egy kiváltság is, hogy Ferenc pápa előtt énekelhetek.Egy lehetőség számomra ez, hogy üzenettel lépjek fel, ám ennek az üzenetnek igaznak kell lennie. Tehát jól fel kell készülnöm, mint mindig, és én a lehető legjobbat szeretném nyújtani. Remélem, minden rendben megy majd és a családok többek között egy szép zenei élménnyel térhetnek haza” – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak a világhírű tenorista.

A kérdésre, hogy mit is vár a találkozótól, a tenorista azt válaszolta: „Ha a művész önmaga legjavát adja, a közönség általában a szeretetével és a hálájával válaszol. Őszintén remélem, hogy megkapom ezt”. Ferenc pápa azt kéri a családoktól, hogy legyenek öröm a világ számára. A tenorista énekes azt reméli, hogy „a zene is segíthet ebben a kihívásban. Mindaz, amit jó szándékkal teszünk, segíthet és valóban segít is, így például az is, ha valaki énekel.”

A világtalálkozót augusztus 21. és 26-a között rendezik meg az ír fővárosban. Az eseményen Ferenc pápa teljes búcsút engedélyezett. A teljes búcsút a szokásos feltételek mellett lehet nyerni.

A találkozóra, melyen Andrea Bocelli énekel a családoknak, 103 országból regisztráltak. A résztvevők 28%-a 18 éven aluli. A zavartalan lebonyolításban 3500 önkéntes segédkezik.

A pápa a rendezvényen kiemeli a családok összetartó erejét. A család egy férfi és egy nő által kötött házasságon alapszik, szemben az ideológiai gyarmatosítás kísérleteivel, mint a gender-elmélet, mely az emberi elme tévedése.

Forrás: Vatikáni Rádió