Kezdőlap Hírek Európa legjobbjai közé került a Szent István téri adventi vásár

Európa legjobbjai közé került a Szent István téri adventi vásár

Budapest, 2017. november 24. Érdeklõdõk az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésû rendezvényen a budapesti Szent István téren, háttérben a Szent István-bazilika 2017. november 24-én. Az eseményre kilátogatókat vásárral, ingyenes korcsolyapályával és fényfestéssel is várják január elsejéig. MTI Fotó: Mohai Balázs
A Szent István téri Adventi ünnep a bazilikánál elnevezésű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű, független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson.

A hetedik alkalommal megrendezett Adventi ünnep a bazilikánál tavaly újoncként a kilencedik helyet szerezte meg a versenyben, most azonban a közönség szerint már Európa negyedik legjobbja – közölték a budapesti vásár szervezői az MTI-vel.
A mezőny erősségét mutatja, hogy több mint 75 karácsonyi vásár közül választották ki a legjobb 10-et, és a budapesti rendezvényt a nagy hagyományokkal rendelkező bécsi társa mindössze 236 szavazattal előzte meg.
A Szent István-bazilika előtti vásárra több mint 16 ezren szavaztak, a magyarok mellett orosz, francia, izraeli és horvát utazók. Az egyetlen magyar helyszínként szereplő vásár olyan városok rendezvényeit utasított maga mögé, mint Prága, a világ legrégebbi karácsonyi vásárának otthont adó Nürnberg vagy a négymillió vásározóval büszkélkedő Köln.
A verseny első helyén Zágráb, a másodikon a franciaországi Colmar, a harmadikon a bécsi adventi vásár végzett.

A teljes cikket az mno.hu-n olvashatják el.

A sok teendő és program közepette se felejtsünk el lélekben is készülni a karácsonyra.

Advent: a lassítás, a készület, az Istenre figyelés különleges ideje