Kezdőlap Hírek Kétségbeesett segélykiáltás

Kétségbeesett segélykiáltás

Lepramisszió

Világszerte megrendülten értesülünk a szívszakasztó híradásokból a járvány indiai pusztításáról. Megrázóak a közölt számadatok, melyek – tudjuk- csak töredékét jelzik a valós helyzetnek! Könnyekre fakasztanak a kétségbeesett arcok, a halottak égetésének képei. Számunkra elképzelhetetlen, hogy mit jelent a járvány olyan országban, ahol hajszálvékony az állami egészségügy, az alapellátás is százmilliók számára elérhetetlen, és Covid nélkül is temérdek más járvány, nyomorúság, fertőzés, kiszolgáltatottság terheli a nincstelen tömegeket. Tehetetlennek érezzük magunkat, amikor halljuk, olvassuk, hogy nincs elég ágy, nincs elég oxigén, rengetegen halnak meg ezek hiányában.

Az Indiai Lepramisszió a maga keretei között hősiesen próbálja folytatni a leprabetegek közötti munkát is, hogy a legkiszolgáltatottabbak minél kevésbé érezzék a járvány következményeit. A világ leprabetegeinek 60%-a Indiában él! De a misszió vezetősége, munkatársai, családtagjaik és sok-sok betege is elkapta a Covid-fertőzést, többen meghaltak. Nincsenek eszközeik, melyek a járványban szükségesek lennének. Kétségbeesett helyzetükben várják segítségünket! Kire számíthatnának, ha nem ránk, jólelkű támogatóikra?

Tudunk segíteni!

A Lepramisszió világméretű közössége azonnali, rendkívüli felhívást tesz közzé tagországaiban, így Magyarországon is. Indiai kórházaink közül négyben: Salur, Champa, Naini és Chandkuri van hely és infrastrukturális lehetőség Covid-részlegek kialakítására. Ehhez kérünk sürgős segítséget! Intenzív ágyak, hozzá minden szükséges felszerelés, oxigén beszerzésére van sürgősen szükség, orvosok, ápolók megfelelő védőfelszerelésére, a szükséges biztonsági intézkedések megtételére, a nincstelen betegek élelmezésére. Ugyanezekből a centrumokból kiindulóan mobil szűrőegységeket is szeretnének indítani a falvak felé, melynek felszerelése is sürgős feladat. Vakcinát is szeretnének beszerezni és minél többeket beoltani!

Tisztelettel kérjük, bizakodással reméljük és szeretettel várjuk jólelkű magyar emberek segítségét is! Minden forint számít, és azt hálásan fogadjuk! A Lepramisszió zárt szervezetében, saját kórházainkban minden adomány a szervezeten belül kerül felhasználásra, alapos ellenőrzés mellett! Az adományoknál kérjük feltüntetni: Covid – India. Hálásan köszönjük!

„Magasra emeli az alant levőket, a gyászolókat oltalmazza segítsége.”

Jób könyve 5,11

Riskóné Fazekas Márta igazgató


a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút

Kérjük ossza meg tartalmainkat a közösségi médiában is, hogy több emberhez eljuthasson.