Kezdőlap Az év minden napjára Kisgyerek intelmei szüleihez (II.)

Kisgyerek intelmei szüleihez (II.)

Kisgyerek intelmei szüleihez abortusz
Gondolatok a gyermekneveléshez, melyek nem is olyan maguktól értetődők, mint elsőre gondolnánk.

(Az első 10 tanács itt olvasható.)

11. Ne felejtsd el, hogy nem tudom mindig pontosan kifejezni magam! Ezért tűnik néha úgy, mintha nem lennék „becsületes”.

12. ne nézz le, ha kérdésekkel fordulok hozzád! Ha nm válaszolsz, egy idő után azt veszed majd észre, hogy abbahagyom a kérdezést, és máshol keresek választ a kérdéseimre.

13. Légy következetes! Ha nem vagy az, zavartnak érzem magam, és nem tudok többé bízni benned!

14. Ne mondd nekem, hogy félelmeim butaságok! Nagyon is valósak ezek a félelmek, és csak úgy tudsz segíteni nekem, ha megpróbálsz megérteni.

15. Sose tégy úgy, mintha tökéletes és tévedhetetlen lennél! Túlságosan nagy lesz a csalódásom, amikor rájövök, hogy egyik sem vagy!

16. Ne gondold, hogy elveszíted a tekintélyed, ha bocsánatot kérsz tőlem! Becsületes bocsánatkérés meleg érzéseket ébreszt bennem irántad.

17. Ne felejtsd el, hogy szeretek kísérletezni. Kérlek, nyugodj bele a próbálkozásaimba, nem tudok meglenni ezek nélkül!

18. Ne felejtsd el, hogy milyen gyorsan felnövök. Biztos nehéz neked velem lépést tartani, de kérlek, legalább próbáld meg!

19. Ne felejtsd el, hogy nem tudok létezni szeretet és megértés nélkül, talán nem is kell neked hangoztatnom! Vagy mégis?

20. Kérlek, tarts magad jó kondícióban és légy egészséges. Szükségem van rád!

Fotó: Pixabay