Kezdőlap Hírek Kuba Blaszczykowskit csodálja a futballvilág

Kuba Blaszczykowskit csodálja a futballvilág

Jakub Blaszczykowski a lengyel labdarúgás egyik legnagyobb legendája: habár kétségtelenül klasszis labdarúgó, de mégsem elsősorban emiatt – számol be a 777. Egy fantasztikus ember, aki egy igazi példakép: szeretetből, hitből, emberségből. Most úgy segít korábbi klubján, hogy közben árva gyermekeknek szerez örömöt. Pedig az élete elején egy feldolgozhatatlan tragédián kellett megélnie.

A labdarúgás története szerencsére bővelkedik olyan szereplőkkel, akik nemcsak a pályán alkottak maradandót, hanem emberként is nagybetűs példaképek voltak. Jakub Blaszczykowski alighanem közülük is kiemelkedik, egy fantasztikus ember újabb lenyűgöző gesztusát csodálja a futballvilág ezekben a napokban.

De ugorjunk vissza az időben, mert a “Kuba” becenévre hallgató játékos élete egészen döbbenetesen alakult: Truskolasy nevű faluban született – ennek a településnek még lesz jelentősége ebben a cikkben. Tízévesen a fiatal Jakub egy feldolgozhatatlan tragédiának volt a szemtanúja: édesapja a szeme láttára szúrta le édesanyját a saját otthonukban.

“Ez egy olyan esemény, amit nem felejtek, és soha nem is fogok elfelejteni. A részemmé vált. Azon a napon megváltozott az életem, sok mindent meghatározott, de azt hiszem, hogy sok erőt nyertem belőle.”

A teljes cikket itt olvashatják el.