Kezdőlap Hírek Legyen öröm az iskolakezdés Kárpátalján is!

Legyen öröm az iskolakezdés Kárpátalján is!

Száz, magyar osztályba beiratkozott első osztályos diák iskolakezdését segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján – számol be a Hirado.hu.

Legyen öröm az iskolakezdés Kárpátalján is!

Azt írták: a trianoni békeszerződés századik évfordulóján olyan magyarlakta települések, mint például Kőrösmező, Rahó, Aknaszlatina, Técső, Visk, Csap, Gyertyánliget, Huszt, Munkács, Nagybocskó, Nagyszőlős és Ungvár elsőseinek ajándékoz színes ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket, iskolatáskát és más tanszereket a Katolikus Karitász.

Hozzátették: az iskolakezdési csomag jelképes ajándék azoknak a családoknak, amelyek a szórványban is őrzik és továbbadják gyermekeiknek a magyar nyelvet és kultúrát.

A Katolikus Karitász idén negyedik alkalommal támogatja a kárpátaljai és délvidéki családokat iskolakezdési ajándékcsomaggal. A szervezet eddig minden évben személyesen adta át a táskákat, ez azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem lehetséges. Ugyanakkor a gondoskodnak arról, hogy az iskolakezdésre valamennyi támogatott családhoz megérkezzen a tanszerekből és táskából álló csomag – közölték.

A segélyszervezet iskolakezdési akcióját szeptember 15-éig lehet támogatni. A 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a programhoz. A felajánlásokat a www.karitasz.hu oldalon keresztül, illetve a Katolikus Karitász központi bankszámlájára (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) is várják „iskolakezdés” megnevezéssel – tették hozzá.

Fotó: Katolikus Karitász