Kezdőlap Hírek Százezrek meneteltek az életért Lengyelországban

Százezrek meneteltek az életért Lengyelországban

Lengyelország – Százezrek meneteltek az életért
Június 10-én, vasárnap Lengyelország-szerte felvonásokat tartottak az élet és a család védelmében, melyen számos lengyel püspök is részt vett.

Lengyelország 62 városában tartottak vasárnap menetet az életért és a családért, melynek mottója így hangzott: „Lengyelország a család által erős”. Az életvédő felvonulás ez alkalommal összekapcsolódott Lengyelország függetlensége visszaszerzésének centenáriumával és II. János Pál pápa megválasztásának 40. évfordulójával. Mint ismeretes, Karol Wojtyła krakkói bíboros érseket 1978. október 16-án választották meg pápának.
Püspökök és papok is csatlakoztak

A családvédő civil szervezetek kezdeményezésére született életvédő felvonulásokhoz szabadon csatlakoztak a lengyel püspökök és papok, valamint hívek tízezrei szerte az országban. Transzparensek és beszédek hangsúlyozták az élet szent és minden más érték feletti alapvető jellegét, az élet természetes kezdetétől a természetes végéig. Ennek az életnek továbbá nyitottnak kell lenni új élet befogadására.

Lublini érsek: Hálásak vagyunk az élet adományáért

A lublini életvédő felvonuláson részt vett a nagyváros metropolita érseke, Stanislaw Budzik, aki az eseményt így értékelte: „Hálásak vagyunk mindazért, amit másoktól kapunk, de különösen hálásak vagyunk az életért. Köszönetet mondunk érte az Istennek, jól tudva, hogy csak egyszer élünk és hogy mekkora a felelősségünk. Éppen ezért a lehető legjobb módon kell használni ezt az adományt”.

Évről évre növekszik a résztvevők száma

Lengyelországban az első életvédő menetet 2006-ban Varsóban tartották. Azóta minden évben megrendezik és egyre többen vesznek részt a felvonulásokon, hogy a családok és főként a nagycsaládok jelenléte adjon minél nagyobb nyomatékot a legszentebb emberi értéknek.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Pixabay