Kezdőlap Hírek Levették a lélegeztetőgépről a halálos beteg kisfiút, de ő így is küzd...

Levették a lélegeztetőgépről a halálos beteg kisfiút, de ő így is küzd az életéért

Meglepte az orvosokat, hogy a 23 hónapos Alfie hat órával az után is életben van és segítség nélkül lélegzik, hogy lekapcsolták az őt életben tartó gépekről. A kisfiúért korábban Ferenc pápa is imádkozott – számol be az nlcafe.hu.

Levették az orvosok a lélegeztetőgépről a majdnem kétéves Alfie-t, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a szülők kérését a kezelés folytatására. A kisfiú, aki egy degeneratív idegrendszeri betegség következtében „félig vegetatív” állapotban van, az orvosok legnagyobb meglepetésére tovább lélegzett segítség nélkül.

A gyermeket mesterségesen életben tartó gépeket az után kapcsolták le, hogy több bírósági döntés is kimondta, a további kezelések „értelmetlenek” lennének, mivel a gyermek agyát a betegség teljesen elpusztítaná. Alfie-t eddig a liverpooli Alder Hey Gyermekkórházban kezelték, orvosai szerint a gyermek szenvedéseinek meghosszabbítása embertelen lenne. (…)

Közben a szülők elnyerték a Vatikán és az olasz hatóságok támogatását, Rómában bejelentették, hogy Alfie megkaphatja az olasz állampolgárságot. A szülők remélik, hogy így „azonnal” a Vatikánba vihetik a kisfiút. Alfie története eljutott Ferenc pápához is, aki egyik áprilisi vasárnapi miséjén imáját Alfie-ért mondta el, valamint mindazokért, akik súlyos betegségekben szenvednek. (…)