Kezdőlap Az év minden napjára Rázzuk le a szemetet!

Rázzuk le a szemetet!

Rázd le a szemetet!
Egy tanulságos mese felnőtteknek arról, hogyan jöhetünk ki életünk mélypontjaiból.

Az egyik nap a földműves szamara beesett a kiszáradt kútba. A szerencsétlen állat órák hosszat kétségbeesetten ordított, míg gazdája megpróbálta kitalálni, mitévő legyen.
Végül elhatározta, hogy nem menti ki a szamarat, mivel az már amúgy is öreg és a kiszáradt kutat is be kellene fedni. Összehívta hát összes szomszédját, hogy segítségére legyenek. Mindnyájan lapátot vettek a kezükbe, és elkezdték betemetni a kutat szeméttel. Amikor a szamár rájött, hogy mi történik, még szánalmasabban ordított, majd mindenki csodálkozására elhallgatott. Mikor már jó sok szemetet belapátoltak, a gazda betekintett a kútba és meglepődött azon, amit látott.
A szamár elképesztő dolgot csinált: a hátára hullott szemetet lerázta magáról, majd ráállt. Ahogy a gazda szomszédjai folytatták a  lapátolást, úgy rázta le a szamár a hátáról  a szemetet, s került egyre magasabbra, végül pedig mindenki ámulatára elérte a kút peremét, s akkor hirtelen kiugrott.

Az életben ránk is különböző szemetet dobálnak. Fontos, hogy kikerüljünk a mélyből, lerázzuk a szemetet és ráálljunk. Minden baj egy lépés lehet a magasba. A legnagyobb mélységből is kijuthatunk. Ne álljunk meg, és ne adjuk fel! Rázzuk le a szemetet, és álljunk rá!

Tízparancsolat az örömről

Fotó: Pixabay