Kezdőlap Hírek Szentszéki elismerést kapott a Hungary Helps program

Szentszéki elismerést kapott a Hungary Helps program

Szentszéki elismerést kapott a Hungary Helps program

Paul Richard Gallagher érsek, szentszéki külügyminiszter méltatta Magyarország üldözött keresztények megsegítését segítő projektjét. Szerinte a Hungary Helps program követendő példa lehet más országoknak is – írja a Vatikáni Rádió.

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese augusztus 26-án Rómában részletes tájékoztatást adott Paul Richard Gallagher érseknek Magyarország Hungary Helps programjáról és az üldözött keresztények megsegítése érdekében végzett magyar tevékenységről. A Hungary Helps program (Magyarország segít) program lényege, hogy a támogatást az üldözöttek szülőföldjén kell nyújtani, mert ott ugyanaz az összeg sokkal több embernek tud sokkal hatékonyabb segítséget nyújtani. Magyarország azt vallja, hogy a segítséget vigyük oda és ne a bajt hozzuk ide.

Külön kitértek a települési újjáépítésre Irakban és a humanitárius segítségekre Jordániában és Libanonban. Az érsek külön elismerte, hogy a magyar kormány az üldözött területeken elő keresztények vezetőit személyesen is meghívta, illetve meglátogatta, hogy felnyissák az európaiak szemét a valós történésekre és a segítséget a helyi igényekhez igazítsák. Gallagher külügyminiszter elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot és jó példának tartotta más országok számára is, mert visszaadja a reményt az otthonukat elhagyóknak, hogy szülőföldjükre visszatérve építsék újra a jövőjüket.