Kezdőlap Húsvéti időszak Tervezd újra az életed!

Tervezd újra az életed!

Tervezd újra az életed!
Tervezd újra az életed! – Végső soron erre szólít fel minket Böjte Csaba testvér ebben az elmélkedésében. Ezt azért is tehetjük meg, és sokszor meg is kell tennünk, mert a szerető, irgalmas Isten vár minket, megbocsát, így akármilyen mélyre is kerülünk az életben, soha nem késő újratervezni. Az alábbiakban részleteket közlünk, a teljes szöveget a Magnificat.ro oldalon olvashatják.

„Azért prófétálj, és ezt mondd nekik: Így szól az én Uram, az ÚR: Én felnyitom sírjaitokat, és kihozlak sírjaitokból, én népem…” – Tervezd újra az életed!

„Isten ígéretei érvényesek az Újszövetség népeire is, ezért is hirdetjük legszebb nagyböjti ígéretként, hogy Isten elég hatalmas ahhoz, hogy új élettel ajándékozzon meg bennünket! Négyszáz évvel ezelőtt élt Szent Kamill, a szenvedélybetegek védőszentje. Egész fiatalon, apjával zsoldos katonaként szolgált, az ital, a szerencsejátékok rabjaként élt, megsebesül, kórházba kerül, itt csendesedik el, megtér, elkezd tanulni, elvégzi a teológiát, felszentelik pappá és ott a kórházba marad, alázattal szolgálva a szenvedő embereket!”

„Hitünk alapja a végtelen bizalom, a bennünket irgalmas szeretettel elfogadó mennyei Atya iránt! Megváltónk nem elítélni akar, hanem a bűneink terhe alól szeretne felszabadítani! Sok – sok bűnös ember vergődését láttam! Szörnyű látni egy – egy ember szenvedését, ahogyan magából majmot csinálva fetreng a mocsárban, szétverve mindazt ami drága, családot, otthont, mindent! Végül, mind teljesen leépült hajléktalanok koldulnak az állomáson!”

„Isten ma is gyöngéd szeretettel az elesett, a sírban vergődő emberek hona alá nyúl és irgalmas szeretettel felemeli őket! Nincs olyan mélység, nyomorúság, melyből Isten ne tudna kivezetni téged! Krisztusnak van vigasztaló, gyógyító szava a bűnös Mária Magdolnákhoz, de a saját szavai szerint is megérdemelt büntetést elszenvedő jobb latorhoz is! Hinnünk kell, hogy Isten ma is képes újratervezni életünket, és ha bízunk benne, akkor képes is kivezetni a boldog, örömteli, tiszta életre! Évekkel ezelőtt egy nő jött hozzánk, nagyon mélyre csúszott, az alkohol fogságába került, sokat vergődött, végül saját gyermekei is lemondtak róla, kitaszították! Mikor őszintén elmondta vergődéseit, csak annyit mondtam rá, hogy egészen biztos, hogy Isten selejtet nem teremt!”

„Hiszem, hogy nincs végérvényesen zsákutcába sodródott élet, nem létezik, hogy akár a te életed is megmásíthatatlanul vakvágányra futott volna! Van remény! Húsvét örök tanítása, hogy Krisztus szeretete az élőhalottat is kihozhatja a sírjából!”

Szeretettel,
Csaba t.