Kezdőlap Hírek Újra indult az „Ovi-zsaru” program

Újra indult az „Ovi-zsaru” program

Újraindult az „Ovi-zsaru” program
A program töretlen népszerűségnek örvend Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg újra indult a legkisebb korosztály számra az „Ovi-Zsaru” bűnmegelőzési program. A prevenciós program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy tudjanak és merjenek NEM-et mondani.

A kezdeményezéshez legelőször a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézménye csatlakozott, ahol a nagycsoportos óvodások a napokban egy előadás keretében megismerkedhettek Rendőr Robival, Roszcsont Ricsivel és testvérével, Rozival. Az első bemutatkozó foglalkozáson az ismerkedés általános szabályairól beszélgettek, valamint arról, hogy a gyerekek kitől kérhetnek segítséget szükség esetén. A foglalkozás végén minden gyermek bűnmegelőzési kifestőt vihetett haza, ezzel is segítve a témakörök játékos megismerését.

A további témakörök feldolgozása már az óvodapedagógusok és a kéz-bábok segítségével történik majd, melyek beépülnek az óvodai csoportfoglakozások tematikájába. A program zárásaként pedig a tanév végén, ismételt rendőri jelenlét mellett, a gyermekek számot adnak majd a megszerzett ismereteikről, tudásukról interaktív formában.

A program töretlen népszerűségnek örvend, melynek során a rendőrök mentorként segítik az óvónők munkáját egész évben. Csatlakozáshoz minden évben lehetőség nyílik.

Információ és felvilágosítás kérhető:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály
4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2.
Telefonszám: 06/42/524-600 /33-50 mellék/

Végezetül fogadják meg hasznos tanácsainkat a biztonságos internethasználathoz:

– A számítógépet, amelyre bejelentkeztél, soha ne hagyd felügyelet nélkül, mert bárki a nevedben beléphet és megszerezheti személyes adataidat!
– Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzését a gépen, amit használsz!
– Ne használj, és ne küldj se magadról, se ismerőseidről kihívó képeket!
– A lehető legkevesebb adatot, információt add meg magadról az interneten, inkább csak keresztnevet, vagy becenevet használj!
– Ne higgy el feltétlenül mindent, amit az interneten találsz!

Forrás és fotó: police.hu