Kezdőlap Hírek XVI. Benedek nyilatkozata: Nincs két pápa, csak egy pápa van!

XVI. Benedek nyilatkozata: Nincs két pápa, csak egy pápa van!

XVI. Benedek –Zarándokúton vagyok az Úr háza felé

Az olasz Corriere della Sera napilap március elsejei számában „Interjú Ratzingerrel: Nincs két pápa. És a lemondás nyolc éve? Hiszem, hogy jól tettem” címmel beszélgetést közöl az emeritus pápával, aki újból leszögezte a már jól ismert álláspontját, hogy „nehéz döntést hozott, de teljes lelkiismerettel tette”.

XVI. Benedek emeritus pápa február 28-án, éppen a nyolc éve február 11-én bejelentett lemondása érvénybe lépésének a napján fogadta az újságírókat a Mater Ecclesiae monostorban. Határozottan megismételte a mindig is hangoztatott álláspontját, hogy a

„nehéz szívvel meghozott döntésemet teljesen tudatosan tettem és azóta sem bántam meg”.

XVI. Benedek

XVI. Benedek ezzel is cáfolni akarja azokat a „kissé fanatikus barátait”, akik „továbbra is összeesküvés elméleteket látnak a Péter székéről történt lemondása mögött”.

Az én lelkiismeretem rendben van

„Nehéz döntés volt – magyarázza az emeritus pápa – de „teljes tudatossággal hoztam meg a döntést és hiszem, hogy jól tettem. Néhányan az egy kissé fanatikus barátaim közül még haragszanak, mert nem akarják elfogadni a döntést. Itt azokra az összeesküvés elméletekre gondolok, melyek a döntés után születtek. Van, aki azt mondja, hogy a Vatileaks botrány okozta, van aki szerint a meleg lobby, van aki Richard Williamson konzervatív lefebvrista teológus esetére gondol. Nem akarják elhinni, hogy ezt az döntést tudatosan hoztam. De az én lelkiismeretem rendben van”.

XVI. Benedek imádságával kíséri Ferenc pápát az iraki útján

XVI. Benedeket kérdezték Ferenc pápa közeli iraki útjáról. „Hiszem, hogy ez egy nagyon fontos út. Sajnos nagyon nehéz időre esik, ami veszélyessé teszi az utat, a biztonság és a Covid miatt is. Aztán ott van még a nehéz iraki helyzet. Imádságommal kísérem Ferenc pápát az útján”.

Forrás: Vatikáni Rádió / P. Vértesaljai László SJ

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút