Kezdőlap A lelkiatya válaszol A sok stressz miatt eltávolodtam Istentől

A sok stressz miatt eltávolodtam Istentől

Tisztelt Lelkiatya! Nemrég keresztelkedtem meg, tavaly áprilisban. Egyetemi tanulmányaim során nehézségbe ütköztem, van 2 vizsgám is, ami 3. tárgyfelvételes, és ha nem sikerül őket ezen vizsgaidőszakon belül kijavítani, akkor kirúgnak… A töménytelen stressz miatt, sajnos eltávolodtam Istentől, nem imádkoztam és nem jártam misére, nem gyóntam már több mint 3 hónapja… Ezt sajnálom és jóvá akarom tenni, amint sikerül tanulmányaimat bebiztosítani azzal, hogy nem rúgnak ki. Ezért azt kérem, ha lehet, imával segítsen meg. Tudom, hogy esendő és bűnös vagyok, de biztos vagyok benne hogy hiányzom Jézusnak, már érzem a hívását erősödni a napokban… Hiszem, hogy elhívásom van, nem hiába élek, küldetésem van, össze kívánom tartani magyarságot, mely oly sokat marja egymást századok óta. Hiszem, hogy Szent István királyunk nem véletlenül alapított keresztény királyságot, azt fenn kéne tartani napjainkban is, hiszen fia halála miatt Szűz Mária oltalmába helyezte hazánkat, így mutatva ki bizalmát Isten felé.

Kedves Levélíró! Nagyon köszönöm a bizalmát! Imádkozom Önért már ma este is, és a holnap reggeli szentmisémet Önért ajánlom fel.

Nagyon örülök, hogy igent mondott Istennek, beengedte Őt az életébe. Igyekezzen hamar elmenni gyónni: ez is segít majd, hogy tiszta és összeszedett lélekkel, jobban tudjon tanulni.

Ha a vizsga tételekből áll, akkor javaslom, hogy minden tételről készítsen egy A 4-es lapra egy rövid jegyzetet. A jegyzetében ne legyenek mondatok, csak szavak, számok, képek. Minden tételről igyekezzen 20-30 fontos dolgot megjegyezni, felírni. A vizsgán be fog ugrani Önnek ez az A 4-es lap, a 30 dologból eszébe fog jutni 15, és máris átment a vizsgán!

Örülök annak, hogy elhivatott fiatal, aki szeretne tenni a népünkért, szeretné építeni a szentistváni gondolat szerinti Magyarországot. Sok ilyen fiatalra lenne szükség, akiknek vannak álmaik, akik nem csak önmagukért akarnak élni, akik által szebb lehetne a világ.

Isten áldja, vezesse, segítse Önt!