Kezdőlap Hírek Véget ért a baptista világtalálkozó Debrecenben

Véget ért a baptista világtalálkozó Debrecenben

Véget ért a baptista világtalálkozó Debrecenben
Debrecen, 2017. augusztus 6. Résztvevõk magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró istentiszteletén Debrecenben, a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
10 ezren utaztak augusztus 4. és 6. között Debrecenbe a világ minden tájáról, hogy közösen erősítsék meg egymást hitükben. A „kálvinista Rómának” is nevezett város másodszor adott otthont a baptista világtalálkozónak.

A 777 és Magyar Idők által ismertetett program egyik legfontosabb eseménye Paul Msiza, a Baptista Világszövetség dél-afrikai elnökének felszólalása volt. Beszédében mindenkit figyelmeztetett, hogy a világ egyre kevésbé biztonságos saját lakói számára. A tudományos fejlődés ellenére milliók halnak éhen vagy vesztik életüket gyógyíthatatlan betegségben, milliók nem jutnak tiszta vízhez. Az elnök buzdítását mindannyiunknak érdemes megfogadni: Mutassuk meg az embereknek a Krisztusban való egység lehetőségét. Isten azt akarja, hogy világítsunk ebben az igazságtalanságokkal teli világban.

A baptista egyházról sem mondható el, hogy csak szóban tartja fontosnak a szegényekért megsegítését, számos szervezetén és jótékonysági akcióján keresztül sok nehéz sorsú embernek teszi jobbá az életét.

A fenti beszéd fontos tanulsága, hogy rengeteg ajándékot kapunk Istentől, még ha nem is mindig vesszük észre – hiszen hányan természetesnek vesszük például a tiszta ivóvizet is.

Ezt mutatja be ez a tanulságos történet is, melyet ide, vagy a képre kattintva olvashatnak el.