Kezdőlap A lelkiatya válaszol Betegség idején is részt kell venni a szentmisén?

Betegség idején is részt kell venni a szentmisén?

Tisztelt Lelkiatya! Nem szoktam hiányozni a vasárnapi szentmiséről, most viszont elkaptam az influenzát, köhögök, gyenge vagyok, érzem, hogy nem tudnék részt venni a misén. Mit tehetek? Elég ha a médián keresztül kapcsolódok be a szentmisébe? Meg kell gyónjam, hogy elmulasztottam?

Kedves Levélíró! Ha valaki beteg, akkor természetesen nem kell Szentmisére mennie vasárnap. Ilyenkor otthon imádkozzon, olvasson Szentírást, hallgasson Szentmisét vagy más vallásos témájú előadást, elmélkedést, zenét a rádión! Betegség miatti szentmisemulasztást természetesen nem kell meggyónni, hiszen ebben az esetben nem követett el semmifajta bűnt, hanem helyesen cselekedett.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút