Kezdőlap A lelkiatya válaszol Átok ül rajtam?

Átok ül rajtam?

Tisztelt Lelkiatya! Ha úgy érzem, valaki bánt, és betegséget okoz nekem ezzel (daganatot diagnosztizáltak nálam pár hónapja), bűn-e, ha segítséget kérek valakitől, aki ezektől a negatív dolgoktól meg tud szabadítani? Sajnos van valaki, aki nagyon haragszik rám, és ő sok közös ismerősünk szerint tud negatívan hatni az életemre. Bízom Istenben, de nem tudom, mitévő legyek. 34 éves vagyok, és van egy 7 éves kislányom.

Kedves Levélíró! Isten erősebb a gonosz lelkeknél. Az átok, vagy más rossz szándék nem tud ártani nekünk. Isten, mint egy erős várfal, mint páncél körülvesz minket.

Ne legyen az Ön lelkében gyűlölet, rossz szándék ezzel a negatív emberrel szemben sem. A gyűlölet egy mérgező gyökér. Ha engedjük, hogy megtelepedjen az életünkben, akkor mindent megkeserít, megmérgez. A szívében jóakarat legyen az ő irányában is. Imádkozzon őérte, hogy ő is térjen a helyes útra, lássa be – ha kell, szenvedések árán is – hogy rossz úton járt.

Építsen ki vele szemben egy lelki védőfalat. Ha bármi rossz mondat vagy cselekedet jön az ő részéről maga ellen, akkor ezeket mindig tudja elereszteni a füle mellett, tudja azt nyugodt szívvel kimondani, hogy ezek a rossz mondatok és szándékok nem rólam szólnak, hanem az ő lelke görcseről. Ne engedje be ezeket a szíve szentélyébe. Oda csak azokat engedje be, akik önt ismerik és szeretik, akik építeni akarják az életét. Imádkozom az Ön teljes gyógyulásáért, a kislányáért!