Kezdőlap Az év minden napjára Családanya szerettem volna lenni – 44 éves Egerszegi Krisztina

Családanya szerettem volna lenni – 44 éves Egerszegi Krisztina

A kép forrása: Pixabay.com
A Nők Lapja készített interjút Egerszegi Krisztinával, amelyben az úszónő sportsikereiről, családjáról és jelenlegi életéről beszélt. Többek között elmondta, már egészen fiatalon tudta, családanya szeretne lenni. Mindenki egykori Egérkéje ma 44 éves, házas és háromgyermekes családanya.

A boldogság megtalálásával kapcsolatban a következőket mondta: „Lehet, hogy megvannak hozzá az adottságaim, de azért mindig tettem is érte. A sportban sem maguktól jöttek az eredmények, egy s mást nekem is kellett tennem értük! Úszni, kondizni, sok minden egyébről lemondani. És ha mindez nehéz, akkor sokszorosan nehéz megpróbálni jó családanyának lenni. Ez naponta felér egy olimpiai döntővel. Mindannyian nagyon más egyéniségek vagyunk, a három gyerek is, a férjem, Ádám is, aztán meg persze én is, aki a látszat dacára tudok nagyon raplis és kiállhatatlan lenni… Úgy látszik, figyelnem kell, nehogy zsémbes, házsártos öregasszony váljék majd egyszer belőlem” – nyilatkozta.

Krisztina azt is elmondta, hogy gyermekkorában nem a sportkarrier volt a legfontosabb álma. Mikor az orvosuk nyolc-tíz éves korában megkérdezte tőle, mi szeretne lenni, Krisztina azt válaszolta: „Családanya, és lesznek majd gyerekeim!” – És még hozzátette: „Hogyan juthatott volna akkor ez eszembe, ha nem hozom mélyen magamban? Nem tudom, de az biztos, hogy így lehetek kódolva.”

Azt is elmondta, hogy természetesen az élet folyamán sokszor változunk, változnak a célok, még az ízlésünk is változhat. „Viszont az, hogy a család a legeslegelső számomra – megkérdőjelezhetetlen maradt. Tehát hogy mindent megteszek értük, hogy szeretnék mind több örömöt szerezni nekik, az nem valami önfeladás, önfeláldozás a részemről. Éppen ellenkezőleg! Én attól vagyok boldog, ha látom, hogy ők is boldogok, az meg külön mámor, ha érzem, hogy ezért én is tettem valamit” – mondta el Krisztina, akinek a fia, Bálint is úszik, és nagy tehetségként tartják számon.