Kezdőlap Hírek Egyházi és állami vezetők fejezik ki részvétüket a libanoni robbanás után

Egyházi és állami vezetők fejezik ki részvétüket a libanoni robbanás után

A tegnap esti döbbenetes bejrúti robbanás nemcsak Libanont, hanem az egész világot megrázta: egyházi és állami vezetők fejezik ki részvétüket a libanoni emberek felé. Ferenc pápa külön megemlékezett mai katekézisén a történtekről, míg magyar részről Orbán Viktor miniszterelnök és Erdő Péter bíboros is táviratban fejezte ki szolidaritását a tragédia után. A teljes cikket a 777 honlapján olvashatják el.

Aggódva fejezte ki részvétét Ferenc pápa a bejrúti robbanás másnapján: az argentin egyházfő a szerdai katekézisén a következő nyilatkozatot tette a Vatican News beszámolója szerint:

„Tegnap Bejrutban a kikötő térségében egy nagyon erős robbanás közel száz személy halálát okozta és nagyon sokan megsebesültek, továbbá jelentős az anyagi kár is. Imádkozzunk az áldozatokért és családtagjaikért, egész Libanonért, hogy a társadalmi, politikai és vallási felelősök elkötelezettsége szembe tudjon nézni ezzel a tragikus és fájdalmas eseménnyel és hogy a nemzetközi közösség segítségével le tudja győzni az országot sújtó válságot.”

Forrás: 777
Fotó: Vatikáni Rádió