Kezdőlap Hírek Ferenc pápa: a nő Isten nagy ajándéka, aki harmóniát és szépséget hoz...

Ferenc pápa: a nő Isten nagy ajándéka, aki harmóniát és szépséget hoz a világba

A nemzetközi nőnap alkalmából a Vatikáni Rádió felidézte Ferenc pápa néhány megszólalását, melyet pápasága eddigi öt éve alatt mondott a nőkkel kapcsolatban. Szép gesztusokat és fontos szavakat intézett az édesanyákhoz, az apácákhoz, a világi nőkhöz; hangsúlyozva, hogy minden nőnek megvan az a képessége, hogy túllásson a dolgokon.

Ferenc pápa: a nő Isten nagy ajándéka, aki harmóniát és szépséget hoz a világba

A nő harmónia, költészet és szépség

A női nem talán legszebb meghatározását a Szent Márta-házban mondta Ferenc pápa tavaly február 9-én az egyik reggeli szentmise alkalmával: A nő harmónia, költészet és szépség, Isten nagy ajándéka. A Szentatya minden megnyilvánulásából sugárzik a szeretet a nők felé. Elismeri bátorságukat, azt a képességüket, hogy finoman és gyengéden összetartják a családot. Idén január 16-án, Santiago de Chile egy női börtönében vigasztaló szavakkal fordult a fogva tartottakhoz, rámutatva, hogy az ő hivatásuk az élet, hiába vannak rács mögött.

Az emberi hivatást nem lehet megvalósítani a nő nélkül

2014. január 25-én az Olasz Nőközpont országos kongresszusának résztvevőit arra emlékeztette a Szentatya, hogy a női lélek a családi élet és a kiegyensúlyozott légkör természetes ereje és nélküle az emberi hivatást nem lehet megvalósítani.

Ima a családokért