Kezdőlap Hírek Ferenc pápa az Emirátusokba utazik

Ferenc pápa az Emirátusokba utazik

Ferenc pápa az Emirátusokba utazik
2019. február 3. és 5. között a Szentatya Abu Dhabiba utazik, hogy részt vegyen az „Emberi testvériesség” elnevezésű nemzetközi, vallásközi találkozón – számol be a Vatikáni Rádió.

A Szentszék november 6-án sajtóközleményben adta hírül, hogy Ferenc pápa elfogadta Mohammed bin Zayed Al Nahyan sejk, Abu Dhabi trónörököse, valamint az Egyesült Arab Emirátusok helyi katolikus egyházának meghívását, és jövő februárban fölkeresi az országot.

A Szentatya Assisi Szent Ferenc nevét vette föl, egy olyan szent nyomán, aki ragyogó példaként áll előttünk Jézus Krisztus szavainak gyakorlati megvalósításában:

„Boldogok a békességszerzők, mert Isten fiainak hívják majd őket” (Mt 5,9). Isten békéje kigyógyítja az embert minden ellenségeskedésből, és elkíséri a Jó Hírt, melyet Jézus Krisztus hirdetett egy olyan Istenről, aki kiengeszteli önmagával a világot. A téma Szent Ferenc békeimájának első szavaiból való, és kifejezi azt a fohászt, hogy Ferenc pápa látogatása az Arab Emirátusokba terjeszthesse Isten békéjét minden jóakaratú ember szívében.

A látogatás logóján egy galamb látható, csőrében olajfaággal. A galamb fehér és sárga színei a vatikáni zászlót idézik. Az Egyesült Arab Emirátusok színeit a galamb testén jelenítik meg, ezzel szimbolizálva azt, hogy a pápa látogatása az arab országban a béke futára.

MEGOSZTÁS
Előző cikkTűz
Következő cikkCsendes éj