Kezdőlap Hírek Gyónás után akarták kirabolni a plébánost

Gyónás után akarták kirabolni a plébánost

Kis híján rablótámadás áldozata lett szombaton Kardos Mihály táti plébános – számol be a hidlap.hu. A személyleírás alapján 40–50 év közötti ősz hajú férfit keresnek, aki farmernadrágot és dzsekit viselt, valamint barna színű táska volt nála. A táti és tokodi lakosokat is egyaránt sokkolta az eset.

A kép illusztráció.

A Szemlélek beszámolója szerint az elkövető azt mondta, gyónni szeretne, ennek ürügyén kért bebocsátást az épületbe. – Meg is gyónt – mondta Mihály atya, ám ez valószínűleg csak színlelés volt a támadó részéről. Az igazi bűnelkövetés ugyanis ekkor kezdődött. A plébániára beengedett tettes elkezdte fenyegetni az idős papot, akinél mindössze egy kis összeg volt. Ezt kevesellve a férfi közölte, hogy meg fogja kötözni a plébánost, majd feldúlja az épületet, további pénz után kutatva.

Kardos Mihály közlése szerint erre azért nem került sor, mert sikerült kijutnia az épületből, ám a támadó utánarohant, dulakodásba kezdtek. Segélykiáltásai alapján a helyi közösség tagjai értesítették a rendőrséget, így sikerült a rablást meghiúsítani.

Fotó: Unsplash