Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hogyan tudnám megerősíteni a hitemet?

Hogyan tudnám megerősíteni a hitemet?

Ferenc pápa imája az Ázsiában élő kisebbségekért

Kedves Lelkiatya! Mostanában sokat nézem az internetet, ahol persze videók is vannak. Az egyik ilyen videóban az exférj élő adásban brutálisan bántotta és fejbe lőtte volt feleségét. A hozzászólásokban sokan feltették a kérdést: Hol van ilyenkor a ti Istenetek? Nagyon felzaklatott ez a videó. Persze a világban nem csak ezek a szörnyűségek vannak, de néha én is el gondolkodom, hogy vajon létezik Isten? Miért hagyja, hogy ennyi rossz dolog legyen a világban?

A másik kérdésem: négy hónapja új munkahelyem van, ahol a munkatársak ateisták. Sokszor nekem támadnak, hogy miért hiszek, nincs is Isten, hiszen nem látták. Próbálok kiállni a hitem mellett, de nem mindig megy. Hogyan tudnám erősíteni a hitemet?

Kedves Levélíró! Egy elbeszélés szerint egy amerikai iskolában egy gyerek lelőtte a 14 éves iskolatársát. A faliújságra nem sokkal később valaki kitett egy nyílt levelet, amely így hangzott: „Kedves Isten! Ebben az iskolában egy tizennégy éves gyereket lelőttek. Te hol voltál?” Aláírás: „Peti” Nem sokkal később egy másik levél is megjelent a faliújságon. A levélben ez állt: „Kedves Peti! Engem ebből az iskolából már vagy húsz éve kitiltottak.” Aláírás: „Isten.”

Isten szabad akaratot adott az embernek. Ha nem volna szabad akaratunk, akkor nem tudnánk szeretni sem, boldognak lenni sem, nem lenne művészet, játék, nevetés, álom, nem lenne igazán emberi élet. A szabad akaratnak megvan a maga rettentő kockázata, hogy rosszra is lehet használni. Isten vállalta ezt a kockázatot. A keresztje erejével, a megváltás erejével győz a Gonosz felett mindazok életében, akik ezt az ajándékot befogadják.

A hitét soha ne szégyellje, mindig bátran vallja meg. Nagyon sok minden létezik, ami szemmel nem látható. A szeretetet nem lehet látni, nem lehet kémcsővel kimutatni valakinek a véréből, mégis létezik. A Mozart Requiem szépsége létezik, bár ez a szépség matematikailag nem bizonyítható, nem lemérhető, nem kimutatható. Létezik a lelkiismeret hangja is minden emberben. Olyan hang ez, amelyet teljesen elnémítani senki sem tud.

A hittel kapcsolatban igyekezzen olvasni is, például szeretettel ajánlom ezt a könyvet.