Kezdőlap A lelkiatya válaszol Katolikusként lehetek református gyermek keresztszülője?

Katolikusként lehetek református gyermek keresztszülője?

Varga Gyöngyi: Keresztelési áldás

Kedves Lelkiatya! Négy éve született a testvérem nagyobbik lánya, akinek a keresztelőjére felkértek mint keresztszülőt. Párom és én katolikusok vagyunk, viszont a gyermek reformátusként lett megkeresztelve. A katolikus egyház elismeri a gyermeket mint a keresztlányunk?

Kedves Levélíró! Örülök a bátyja kislánya születésének, és hogy Önöket kérték fel keresztszülőknek. A keresztszülő feladata az, hogy segítsen a gyermek hitre való nevelésében. Tegyenek meg minél többet azért, hogy a keresztlányuk megismerje Isten szeretetét, a Bibliát, a templomot, a hit örömét. Vigyék el néha magukkal Szentmisére, zarándokhelyekre.

A református templomban kapott keresztséget a katolikus egyház is teljes értékű keresztségként fogadja el. A felekezeti hovatartozás nem is a keresztségkor dől el, hanem az elsőáldozáskor vagy a konfirmációkor.

A más felekezetben megkereszteltek keresztszüleire nincsenek különleges egyházi szabályok, és nincsenek nyilvántartva sem az ilyen keresztszülők. Tekintsék ezt a feladatot ajándéknak, lehetőségnek, amelyen keresztül egy gyermek életét teljesebbé, gazdagabbá tehetik.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút