Kezdőlap A lelkiatya válaszol Keresztényként kire szavazzunk?

Keresztényként kire szavazzunk?

Tisztelt Lelkiatya! A legutóbbi választások napján, amikor jöttem ki a szentmiséről, néhány másik hívővel beszélgettünk arról, hogy kire szavaztunk. Megbotránkoztatott, hogy némelyek az MSZP-re voksoltak. Jogos a felháborodásom? Keresztényként kire szavazzunk?

Kedves Levélíró! Az egyház sohasem azonosult egyetlen párttal sem, mert minden pártban vannak hiteles és kevésbé hiteles politikusok, vannak helyes és kevésbé helyes célkitűzéseik. Az egyház hívei is több párthoz tartozó emberek a különböző országokban. Van, aki egy idő után pártszimpátiát vált.

Sok magyar ember a rendszerváltozás után az MDF vagy az SZDSZ szavazója volt, azután lassan megismerte ezen pártok valós céljait és lehetőségeit, és sokan más pártok mögé álltak oda.

Természetesen azt minden választás esetében hangsúlyozza az egyház, hogy a hívek olyan pártokra és jelöltekre szavazzanak, akik a keresztény értékeket a leginkább képviselik. Ebben az értelemben osztom az Ön meglepődését és szomorúságát, amikor hallotta, hogy a templomból kilépők melyik pártra fognak szavazni.

Imádkozzon (és tegyen is) sokat hazánkért, hogy egyre több olyan honfitársunk legyen, aki világosan látja, hogy csak a hit által maradhatunk meg!

Keresztényként kire szavazzunk? Keresztényként kire szavazzunk?