Kezdőlap A lelkiatya válaszol Megcsalt a feleségem

Megcsalt a feleségem

Tisztelt Lelkiatya! Feleségem két éven keresztül csalt engem az egyik kollégájával, ezt akkor tudtam meg, amikor mar gyermekünk született. Könyörgött, ne váljak el, mert rájött, micsoda hibát követett el. Nem váltam el, közben ismét teherbe esett, s lett még egy gyermekünk. Én azonban minden napomat szenvedve töltöm el mellette, nem bízom már benne. Feleségemnek iszonyatos álmai vannak, halottak, démonok, világvége szerepel az álmaiban. Lehet, hogy démonok hajszolták bele a házasságtörésbe is?

Kedves Levélíró! Nagyon sajnálom, hogy ennyi fájdalmat kellett átélnie a házasságában. Köszönöm, hogy mindennek ellenére kitartott a felesége mellett.

A bűn által a Gonosz valóban hatalmat nyer a bűnt elkövető ember felett. Ez persze nem jelent megszállottságot, csak a Gonosz jelenlétét.

Kérdezze meg azt is őszintén önmagától, hogy mi a maga felelőssége abban, hogy a házasságuk ilyen rossz állapotba került? Mit tehetne maga azért, hogy a kapcsolatuk a feleségével javuljon? Szokott-e neki dolgokat megköszönni? Szokta-e dicsérni? Szoktak-e kettesben meghitten időt együtt tölteni?

Javaslom azt is, hogy menjenek el együtt egy családsegítőhöz, vagy egy paphoz, akiben megbíznak.