Kezdőlap Hírek Napelemes templom óvja a környezetet Békéscsabán

Napelemes templom óvja a környezetet Békéscsabán

Napelemes templom óvja a környezetet Békéscsabán
A kép illusztráció.
Jaminában, az evangélikus templom, a parókia és a gyülekezeti ház egyaránt megújuló forrásból fedezi a teljes energiafelhasználását, mely így elegendő többek közt a világításra, a különböző audiovizuális eszközök működtetésére, és természetesen a templom fűtésére is. A felszereléskor arra is ügyeltek, hogy megfelelő pontról nézve a tetőcserepek és a napelemek egy kereszt rajzolatát adják ki. A teljes cikket a beol.hu oldalán olvashatják el.

A teremtett világ védelme az egyház számára is fontos, ezért támogatunk minden olyan lépést, mely ezt szolgálája. Személy szerint én is jó dolognak tartom a megújuló energiát, és örömtelinek tartanám azok minél gyorsabb elterjedését. Természetesen azt is átgondoltuk, hogy a beruházás megtérül-e. Arra jutottunk, hogy igen, így nemcsak a környezetet védjük, hanem gazdaságilag is megéri. Az erőmű telepítésével ugyanis megspóroljuk az energiaköltséget, ez pedig többet jelent, mint ha az erre fordított forrást egy bankban hagytuk volna, ahol jelenleg csak minimális kamattal gyarapodik – árulta el a helyi evangélikus egyházközség igazgató lelkésze, Kutyej Pál.

Hozzátette, a gyülekezet a korábban eladott ingatlanjaiból származó összeget forgatta be a napelemes rendszerbe. Ezt a presbitérium is megszavazta, fő célként megfogalmazva, hogy a jelenben és később is fenntartható legyen a gyülekezet, és az utódok számára se legyen megerőltető a rezsiköltség.

Fotó: Unsplash