Kezdőlap A lelkiatya válaszol Otthon is felkészülhetek a bérmálásra?

Otthon is felkészülhetek a bérmálásra?

Kedves Lelkiatya! Eredetileg protestáns vagyok, hitben élek 20 éve. Egy nehéz életválság, majd hosszas útkeresés után tavaly nyáron katolizáltam. Szeretnék bérmálkozni, ám a közeli plébánián azt a tanácsot kaptam, hogy keressek a fővárosban előkészítő csoportot, itt felnőtteknek nincs ilyen lehetőség. Férjemmel 7 kicsi gyermeket nevelünk, hitünket gyakoroljuk, rendszeresen járunk szentmisére, de azt nem nagyon látom megoldhatónak, hogy hetente utazzak egy ilyen csoport miatt. Létezik olyan, hogy valaki otthon, csoport nélkül készüljön fel erre a szentségre, mintha “levelező tagozaton” tanulna, akár egy atya vezetésével, vagy mindenképp csoporthoz van kötve, s így várni kell pár évet, míg nagyobbak lesznek a gyerekek?

Kedves Levélíró! Nagyon örülök mindannak, amit magáról és a családjáról leírt! Örülök, hogy őszintén és nyitott szívvel keresi Istent, az Ő útján igyekszik járni. Örülök hét gyermeküknek, annak, hogy bőkezűen adták tovább az élet kincsét, lettek a Teremtő Isten munkatársai! Isten áldja meg Önöket mindezért mind a két kezével!

Természetesen a bérmálásra lehetséges egyénileg is felkészülni. Keresni kell a környéken egy olyan plébániát, amelynek keretében ez megoldható.