Kezdőlap Egyéb Óvodaépítés és szobormentés

Óvodaépítés és szobormentés

Hegedüs János

A Pécsi Egyházmegyében sok beruházás valósul meg. Dombóváron Hegedüs János plébános e tekintetben a legaktívabb papok közé tartozik.

Gazdasági válság ide vagy oda, az élet nem áll meg, a tervezett fejlesztéseket megvalósítják. Hegedüs János dombóvári plébános beszél erről.

– Takarékoskodunk, amennyire lehet – hangsúlyozza –, például az egyházi fenntartású épületek fűtése terén, de belevágunk olyan munkákba, amelyeket, ha most nem csinálunk meg, később esélyünk se lesz a kivitelezésre. Tudjuk, hogy az építőiparban mi a helyzet: hetente emelkednek az árak. Tehát várakozni, jobb időkre, hiba lenne.

A belvárosi Jézus Szíve-templom külső homlokzati felújítására már elnyert pályázati forrással rendelkeznek. Jelentős egyházmegyei beruházás egy új katolikus óvoda építése korszerű infrastruktúrával, udvarral, parkolóval. A temetőben is folyik munka: előtető készül a ravatalozóhoz. Közben gyűjtenek a Szentháromság-szobor felújítására.

– Ha már megújul a templom homlokzata – mondja a plébános –, úgy lesz teljes a látvány, ha az előtte lévő szobrot is felújíttatjuk. Ez elég rossz állapotban van, kicsit meg is dőlt, úgyhogy közelebb járunk az igazsághoz, ha felújítás helyett szobormentésről beszélünk. Már tárgyaltunk a műemlék-felügyelettel és az ilyen munkára jogosult, bejegyzett restaurátorokkal; 3-4 millió forint közötti árra számítunk.

Wessely

A Hegedüs János plébánossal készült cikk a Keresztény Élet hetilap november 13-i lapszámában jelent meg.

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút

MEGOSZTÁS
Előző cikkEfezus
Következő cikkA gyónás válsága