Pappá szentelték Beata Szydło lengyel kormányfő idősebbik fiát, Tymoteuszt, aki vasárnap szülőfalujában, a dél-lengyelországi Przecieszynben bemutatta újmiséjét is.

Tymoteusz Szydłót május 27-én, szombaton szentelték pappá a dél-lengyelországi Bielsko-Biała székesegyházában. A szertartáson, valamint a vasárnapi ünnepi újmisén családtagjaival együtt Beata Szydło is részt vett.

A felszentelés alkalmából a kormányfő interjút adott a Gość Niedzielny lengyel konzervatív hetilapnak, mely a politikusok erre vonatkozó reagálásairól is tudakozódott. „A politikusok inkább nem kommentálják, amit a fiam tesz” – válaszolt Szydło. Megemlítette: „Nagyon kedves és fontos gesztust” tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki tavaly, miután Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült, külön levelet írt a fiának. „Viktor felesége, akivel két hete beszéltem, afelől biztosított, hogy imádkozik a fiamért” – mondta el Beata Szydło.

A felszentelés idején megjelent médiavisszhangokról a kormányfő úgy vélte, többfélék,  „a szenzációhajhászótól a barátságosig”.

Kiemelte: Tymoteusz nem akar közéleti szereplő lenni, „hivatására összpontosít, melyet jól, felelősséggel szeretne teljesíteni”.