Kezdőlap Hírek Svédország kitoloncolná, mi befogadhatjuk

Svédország kitoloncolná, mi befogadhatjuk

Sédország kitoloncolná, mi befogadhatjuk
Fotó: Facebook
Aideen Strandsson-t, az iráni keresztény lányt Svédország valószínűleg kitoloncolja, pedig hazatérése jó eséllyel az életébe kerülhet, mivel megtérését nyilvánosan felvállalta. Azonban könnyen lehet, hogy ebben az esetben Magyarország megadja neki a menekült státuszt.

„Ha segítséget kér hazánkban, a magyar állam kész menekültként elismerni azt az iráni lányt, akit a svéd hatóságok vissza akarnak toloncolni az iszlám köztársaságba, dacára annak, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülne az élete” – közölte a Magyar Időkkel az Orbán Viktor szabadsága alatt kormányfői teendőket is ellátó Semjén Zsolt.

A CitizenGo beszámolója szerint az iráni lány menedékjogi kérelmét a közelmúltban másodszor utasították vissza a svéd hatóságok annak ellenére, hogy a kiutasítás ellentmond saját szabályozásuknak, valamint az olyan nemzetközi egyezményeknek is, mint például a genfi egyezmény, amely kifejezetten tiltja a kitoloncolást olyan országokba, ahol a kiutasítottat veszély fenyegetheti.

Hogy a svéd hatóságok pontosan mivel indokolták döntésüket, nem sikerült kiderítenünk.

Ami viszont bizonyos, hogy a közel-keleti keresztények drámai helyzete mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az evangelikus.hu a 2013-as elnökválasztás kapcsán írt a vallási kisebbségek helyzetéről, melyet ma is tanulságos elolvasni.

Nemrég Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita nemrég beszámolt közel-keleti útjáról, melyben a keresztény remény megtartó erejét tárja a nézők elé. A műsort itt tekinthetik meg.

Keresztény remény a háború földjén