Kezdőlap Hírek Több évtizede keresett bibliai helyszínt találtak a régészek!

Több évtizede keresett bibliai helyszínt találtak a régészek!

Izraeli archeológusok bukkantak rá egy régi keresztény helyre, amely az Apostolok cselekedeteiben is megtalálható. Az 1500 éves bizánci fürdő arra a helyre épült, ahol Fülöp megkeresztelte az etióp eunuchot, erről pedig az újszövetségi könyv is beszámol.

Izraeli archeológusok nemrég feltártak egy 1500 éves fürdőt a Szentföldön, az Ein Hanniya Parkban, Jeruzsálem közelében. A fürdő, amit a bizánci korban építettek, a Krisztus után IV-VI. században, valószínűleg arra a helyre épült, ahol Fülöp megkeresztelte az etióp eunuchot, ahogy az Apostolok cselekedetei 8. fejezetében is olvashatjuk:

Amint tovább haladtak az úton, valami vízhez értek, és így szólt az udvari főember: „Íme, itt a víz! Mi akadálya annak, hogy megkeresztelkedjem?” Ezt mondta neki Fülöp: „Ha teljes szívedből hiszel, akkor lehet.” Ő pedig így válaszolt: „Hiszem, hogy Jézus Krisztus az Isten Fia.”) Megparancsolta, hogy álljon meg a hintó, és leszálltak a vízbe mind a ketten, Fülöp és az udvari főember, és megkeresztelte őt. Amikor kijöttek a vízből, az Úr Lelke elragadta Fülöpöt, és nem látta őt többé az udvari főember, de örvendezve haladt tovább az útján.

A teljes cikk a 777 oldalán olvashatják el.