Kezdőlap Hírek Vallási vezetők, tudósok párbeszéde a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

Vallási vezetők, tudósok párbeszéde a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
(Fotó: Ambrus Marcsi)

Száznegyven nap múlva, 2021. szeptember 5-én kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A világesemény céljai: találkozás Jézus Krisztussal, a keresztény szeretet kimutatása a világ felé, és az, hogy élénk párbeszéd alakuljon ki népek, vallások között.

A vallásközi párbeszédre, valamint az egyházi és a tudós világ együttműködésére való törekvés jegyében most először ült le a nyilvánosság előtt beszélgetni Erdő Péter bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek, Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija és Vizi E. Szilveszter agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke. Eszmecseréjükről a Kossuth Rádió közel egyórás adást készített.

Eredetileg egy konferenciát terveztek a budapesti NEK alkalmából a tudományos élet hazai és külföldi kiválóságainak meghívásával hitről, tudományról és ezek társadalmi hatásairól. Ez a rendezvény a világjárvány miatt elmaradt. A felkért előadók azonban elküldték írásban gondolataikat, amelyből egy nagyszerű könyv született Hit, tudomány, társadalom címmel. Ennek kapcsán ült le most először ilyen körben a nyilvánosság előtt beszélgetni Erdő Péter bíboros, érsek Balog Zoltán református püspök, Köves Slomó vezető rabbi és Vizi E. Szilveszter agykutató.

Az eseményről a Magyar Kurír is beszámolt. A történelmi beszélgetésről készített összefoglaló IDE KATTINTVA olvasható.

Az adás visszahallgatható ITT.

Forrás: NEK

Fotó: Ambrus Marcsi

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseményeivel foglalkozó további cikkeinket keresse oldalunkon, vagy kattintson IDE.


a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit Hogyan evangelizáljunk? házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek