Kezdőlap A lelkiatya válaszol Váltsak-e munkahelyet?

Váltsak-e munkahelyet?

Tisztelt Lelkiatya! Negyven feletti családapa vagyok, nős, 3 gyerekünk van. Egy bankban dolgozom informatikusként. Az életemmel nagyon elégedett vagyok, tudom, hogy az Úr a tenyerén hordoz, még ha nehézségek is vannak néha. Pár éve felnőtt megtérőként megváltozott az életem és a világnézetem a hitem miatt.
Ami a problémám: sajnos a munkám nem ad örömöt; egyrészt nagyon ellenséges a légkör bent. Ugyan a közvetlen kollégáimmal nagyon jó, de a társterületekkel már nagyon sok az összetűzés, nehéz jó kereszténynek maradni ilyen ellenszélben. Másrészt nem látom értelmét a munkámnak, szeretnék olyan tevékenységből élni, amivel tényleg dicsőíthetem az Istent, amivel látom, hogy előbbre megy a világ, hasznára van az embereknek.

Kedves Levélíró! Nagy örömmel olvasom, hogy mélyen hívő ember, szeretetteljes családban él, és őszintén keresi Isten akaratát. Minden nap adjon hálát az életéért, hitéért, családjáért, munkatársaiért!
Nagyon örülök annak is, hogy igyekszik sugározni a hitet, az emberséget a munkahelyén. Úgy gondolom, hogy nem kell minden szócsatát megnyerni. Lehet egyszerűen az emberségünkkel, becsületességünkkel, figyelmességünkkel sugározni. Így mondta Jézus: „Arról ismerik majd fel, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”
Én magam a katonai szolgálat idején nagyon sok gúnyt, lenéző, lesajnáló mondatot hallottam, átéltem. A lelkem azonban nyugodt és erős volt. Elég hamar a gúnyolódó mondatok lecsendesedtek. Sokan szinte tisztelni kezdtek. Próbáljon fényt vinni a sötétségbe!
Abban nehéz tanácsot adni, hogy esetleg váltson-e állást. Családfenntartóként nyilván csak akkor szabad továbblépnie a mostani állásából, ha egy stabil jövedelmet hozó új munkát tudott találni a régi helyett. Ez egy nagyon személyes döntés, amit Önnek kell meghoznia.
Azonban fontos azt tudnia, hogy a mostani helyén is lehet Krisztus apostola. Nagyon fontos is lenne, hogy pontosan ilyen helyeken, ahol nagyon más szellemiség uralkodik, megjelenjen a krisztusi igazság, szeretet, méltányosság, emberség.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMit kezdjek a problémáimmal?
Következő cikkÉttermi zene