Kezdőlap A lelkiatya válaszol Van kora az embernek a mennyországban?

Van kora az embernek a mennyországban?

Kedves Lelkiatya! A mennyországban hány évesnek néznek ki az emberek? Például ha valaki kisbabaként halt meg, mások meg nyolcvanévesen, milyenek lesznek a mennyországban?

Kedves Levélíró! A halál utáni életben nem ilyen fizikai, anyagi testünk lesz, mint a mostani. Ez a mostani test egyáltalán nem alkalmas az örökkévalóságra. Minden alkotóeleme mulandó és romlandó. Szent Pál azt írja, hogy szellemi testben támadunk fel. Nem helyes ezért a feltámadt test alakjáról, kinézetéről gondolkodnunk. A feltámadt test tulajdonságait nem ismerjük, nem tudjuk elképzelni.

Biztosan más lesz egy csecsemőként meghalt ember és egy nyolcvanévesen meghalt ember örökléte. Nem elsősorban testileg fog különbözni a kettő, hanem személyében, élményvilágában. Isten nem megszünteti a természetes adottságainkat, hanem beteljesíti azokat. Egy csecsemőként meghalt ember a tisztaság, az ártatlanság, a frissesség kegyelmeit élvezi majd a maguk teljességében, a nyolcvanévesen meghalt a bölcsesség, a megtisztultság, az élménygazdagság értékeit.