Kezdőlap Hírek A világ bezárult, a szívünk kitárult

A világ bezárult, a szívünk kitárult

Online találkozó az elmaradt Eucharisztikus Kongresszus jegyében.

Több mint nyolcvan év után újra Magyarország ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak (NEK). Az örömteli esemény a napokban került volna megrendezésre, csakhogy a koronavírus itt is közbeszólt; egy egész évvel el kellett halasztani a rendezvényt, 2021. szeptember 5–12. között tartják meg.

A szervezők azonban azt szeretnék, ha az eredeti időpont sem múlna el minden esemény nélkül, ezért úgy döntöttek, ezt az időszakot is emlékezetessé teszik számunkra:

Virtuálisan, az iec2020 Youtube-csatornáján, Erdő Péter bíboros felkérésére a NEK néhány meghívott előadója, tanúságtevője videóüzenetekben osztja meg gondolatait. A magyar főpásztort pedig egy új, egészen különleges szerepben is láthatjuk. Ő mutatja be az üzenet küldőit a nézőknek, egy-egy érdekes történetet is megoszt velük kapcsolatban.

Öt kontinensről érkeztek a videóüzenetek, amelyek a kongresszus eredetileg tervezett időpontjában, naponta kerülnek fel a világhálóra. A megszólalók között láthatjuk majd többek között egy exhippit, és az „amerikai pápát” is. Emellett meghallgathatjuk a nigériai és iraki keresztény közösségek üzenetét is, melyek egyszerre mélyen megrendítőek és reménykeltőek.

A NEK elérhetőségei:
Facebook
Youtube
Instagram